subota 22. maj 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > "Putujući svirači" u Etnografskom muzeju

"Putujući svirači" u Etnografskom muzeju

BEOGRAD - Koncert muzičkog sastava "Putujući svirači", pod nazivom "Ako se ljubav muzikom hrani, svirajte još", biće održan danas u Etnografskom muzeju u Beogradu.
U saopštenju Etnografskog muzeja se navodi da sastav "Putujući svirači" čine bariton Milan Stančić, flautistkinja Mirjana Janković, violinistkinja Katarina Đukić, Andrej Jovanić (barokna gitara).
Na koncertu će biti izvedena dela baroknih kompozitora Henrija Pursela, Darija Kastela, Roberta de Vise, Martina Hoteterea, Marina Maraisa, Viljema Babela, Antona Heberlea.
Po ugledu na putujuće muzičare davnih vremena, koji su putovali i istraživali muziku drugih zemalja, proučavali je i svirali po dvorovima, trgovima i ulicama, članovi ovog ansambla okupili su se da putuju kroz muzičke vekove, a naročito su se usmerili ka izučavanju starih tehnika sviranja i istorijskoj interpretaciji.
Specifičnost ansambla "Putujući svirači" je u prilagođavanju programima i projektima (kroz saradnju sa drugim muzičarima, pesnicima, glumcima, plesačima) na čijoj realizaciji rade.