četvrtak 22. april 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Melinda Feletar i Bela Drohoš na Kolarcu

BEOGRADSKA FILHARMONIJA IZVODI "KARMEN SVITU" PO ŽELJI PUBLIKE

Melinda Feletar i Bela Drohoš na Kolarcu

BEOGRAD - Gosti Beogradske filharmonije, dirigent Bela Drohoš i harfistkinja Melinda Feletar, predstaviće sutra uveče (20 časova) u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine jedan od najpopularnijih programa ove sezone  - "Karmen svitu".
"Karmen svita", Rodiona Ščedrina, među prvih je pet dela koje je u anketi na sajtu Beogradske filharmonije prošle godine publika navela da želi da čuje na koncertima ove sezone.
Ščedrin je svitu komponovao po ugledu na Karmen, najčešće izvođenu operu Žorža Bizea, posvetivši je svojoj supruzi, primabalerini Maji Pliseckaji. Iako obrada, svita je dostigla popularnost originala i zadržala najprepoznatljivije melodije i španske motive iz čuvene opere.
Harfistkinja Melinda Feletar (na fotografiji), nastupajući kao solista sa mnogim orkestrima, promoviše harfu kao solitički instrument koji se u toj ulozi ne pojavljuje često, a istovremeno je i solo harfistkinja Mađarskog simfonijskog orkestra. Sa Beogradskom filharmonijom sviraće Končertino za harfu i orkestar Ernea fon Dohnanjija, čije je izvođenje nedavno snimila upravo sa dirigentom Belom Drohošem.
Program će upotpuniti i Simfonija br. 1 Žorža Bizea
Karte su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine, po ceni od 600, 800 i 1.000 dinara.