sreda 21. april 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Pisci Klaudio Magris i Laslo Darvaši u Beogradu

Pisci Klaudio Magris i Laslo Darvaši u Beogradu

BEOGRAD - Izdavačka kuća "Arhipelag" u toku ove nedelje organizuje tri važna književna događaja povodom dolaska velikih savremenih evropskih pisaca Klaudija Magrisa (Italija) i Lasla Darvašija (Mađarska) (na fotografiji), koji su njeni gosti i gosti Beograda povodom Svetskog dana knjige.

Sutra uveče (19 sati ) u galeriji "Artget" Kulturnog centra Beograda, zajedno sa Srpskim PEN centrom i Kulturnim centrom Beograda, " Arhipeloag" organizuje književno veče Klaudija Magrisa.

O delu ovog pisca govoriće glavni urednik "Arhipelaga" Gojko Božović i prevodilac Snežana Milinković, a Magris će govoriti o svojim knjigama i razgovarati sa čitaocima.

Neposredan povod za ovo gostovanje Magrisa u Beogradu je objavljivanje tri njegove knjige u izdanju "Arhipelaga": zbirke novela "Mikrokosmosi" i kratkih romana "Nagađanje o jednoj sablji" i "Vi ćete, dakle, razumeti".

U petak gost će biti jedan od vodećih savremenih mađarskih pisaca Laslo Darvaši, čije su knjige prevedene na više evropskih jezika.

"Arhipelag" će u podne u svojim prostorijama premijerno predstaviti Darvašijevu upravo objavljenu knjigu "Nabaviti ženu". O knjizi, koja je nastala pod snažnim utiskom krvavog rata na prostorima bivše Jugoslavije, govoriće, pored autora, Arpad Vicko, prevodilac, i Božović.

Takođe, u petak od 13.30 časova u knjižari "Beopolis" biće organizovano druženje sa Darvašijem.