nedelja 20. jul 2008.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Sećanje na velikog intelektualca

Ustanovljena publicistička nagrada „Desimir Tošić“

Sećanje na velikog intelektualca

BEOGRAD - Na sednici Upravnog odbora JP Službeni glasnik, održanoj početkom jula, doneta je odluka o ustanovljavanju Nagrade za publicistiku „Desimir Tošić“.

„Izborom imena Desimira Tošića želeli smo da očuvamo sećanje na jednog od najznačajnijih nezavisnih srpskih intelektualaca čije delo oslikava društvene i političke promene u Srbiji 20. veka“, saopšteno je iz Službenog glasnika.

Nagrada „Desimir Tošić“ dodeljivaće se za publicističko delo koje afirmiše istinu, vrednosti i pozitivnu kritiku društva i vremena u kome živimo, a ne mogu konkurisati publicistički radovi u širem smislu, odnosno monografije, enciklopedije, memoari, istorijski romani i slično. Nagrada će se dodeljivati svake godine 19. februara, na Dan rođenja „Desimira Tošića“, pojedincu ili grupi za zajedničko delo, za publicističke radove, koji su prvi put objavljeni od 1. januara do 31. decembra prethodne godine i to u kategoriji forme knjige, i za feljtone, kolumne, tekstove u dnevnim i nedeljnim novinama, navodi se u saopštenju Službenog glasnika.