utorak 20. april 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Trio "Adante" u Gvarnerijusu

VEČE MUZIKE MOCARTA, ŠUMANA I BRAMSA

Trio "Adante" u Gvarnerijusu

BEOGRAD - Trio "Adante", koji čine pijanista Jon Čung iz Koreje, violinistkinja Mari Lis Park iz Estonije i violončelista Džejson Kalovej iz SAD, nastupiće sutra u Centru lepih umetnosti "Gvarnerijus" Jovana Kolundžije u Beogradu.
U saopštenju se navodi da će trio "Adante" na koncertu izvesti dela Mocarta, Šumana i Bramsa.
Trio je formiran 2003. godine, od mladih muzičara koji su nastupali u SAD. Koncert u Gvarnerijusu je njihovo premijerno predstavljanje evropskoj publici.
Jun Čang - klavir rođen je u Seulu (Koreja), dobitnik je glavne nagrade na međunarodnom takmičenju pijanista Dudley 2000. godine, a bio je i finalista Young Concert Artist Trust Auditions u Londonu 2002. godine i takmičenja u kamernoj muzici CMI Chamber Music Competition, održanog u SAD.
Mari-Lis Pak - violina je laureat brojnih internacionalnih takmičenja. Mari-Lis je posvećena i promovisanju nedovoljno poznatog muzičkog blaga Estonije.
Džejson Kolovej - violončelo je diplomac prestižnog Džulijarda i Univerziteta Južna Kalifornija. Kao solista i kamerni muzičar nastupao je širom sveta, u svim prestižnim koncertnim salama, a sarađivao je sa brojnim istaknutim ansamblima i orkestrima.
Kolovej je umetnički direktor ansambla Shir Ami, koji promoviše muziku kompozitora holokausta i ansambla "In Flux", koji izvodi novu muziku.

Komentari

Da nije mozda ANDANTE?
Samo pitam!