nedelja 20. februar 2011.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Programi KCB na festivalu "Sarajevska zima"

Programi KCB na festivalu "Sarajevska zima"

BEOGRAD - Kulturni centar Beograda (KCB) odazvao se i ove godine pozivu organizatora festivala "Sarajevska zima" da učestvuje na njemu i odabrao da predstavi dve izložbe koje su organizovane tokom prethodne godine u galerijskim prostorima KCB.

Prema saopštenju KCB, sarajevska publika imaće priliku da vidi izložbu fotografija Ane Adamović "Na pragu zlatnog doba" i izložbu "Rene Blok: Cetinjski portfolio". Obe izložbe KCB-a biće otvorene sutra, 21. februara.

Radovi Ane Adamović biće izloženi u galeriji IPC, dok će " Cetinjski portfolio" biti postavljen u Umjetničkoj galeriji BiH.

Istog dana na konferenciji za novinare u Umetničkoj galeriji BiH direktorka KCB Mia David upoznaće sarajevsku javnost sa istorijatom i značajem Oktobarskog salona, najstarijom, najvećom i najznačajnijom izložbom za kulturno-umetničku mapu Srbije, ali i za savremenu vizuelnu scenu uopšte.

Međunarodni festival "Sarajevska zima", koji se održava 27. put, od 4. do 28 februara, naslovljen je ove godine "Umjetnost ljubavi" i na njemu učestvuju umetnici iz celoga sveta.

Tokom festivala biće izvedeno više od 100 programa - izložbi vizuelnih umetnosti, koncerata, pozorišnih predstava, književnih prezentacija, filmskih projekcija.