Glas Javnosti

Ruski pranksteri nasankali šefa Olimpijskog komiteta (VIDEO)

Sport
Autor: Glas javnosti

Ruski prankeri Vladimir Kuznjecov (Vovan) i Aleksej Stoljarov (Leksus) ovog puta su „prešli igricu“.

Naime naterali su predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha da se pomoli „herojima afričkog kontinenta, svetim Vovanu i Leksusu“ da se spreče Igre prijateljstva u Rusiji.

Leksus je putem video-veze razgovarao sa Bahom i potpredsednikom Evropske komisije Margaritisom Shinasom kojima se predstavio kao visoki afrički zvaničnik. On im je rekao da se u njegovoj zemlji praznuju „Sveti Vovan i Leksus“.
„Oni su heroji kontinenta i bilo bi dobro ako biste ponovili ovu (molitvu)“, rekao je pranker, nakon čega je stavio ruku na grudi. Bah je ponovio taj gest i pročitao molitvu u čast „svetaca“



„Obraćam se tebi, Bože, da mi pomogneš: pomozi mi da donesem ispravnu odluku. Sveti Vovane i Leksusu, pomozite mi da donesem ispravnu odluku kako bi sprečili te Igre prijateljstva“, rekao je Leksus za kojim su sve od reči do reči ponovili Bah i Shinas.

Shinas je nakon „molitve“ rekao: „Odlično, sada, kada imamo božansko nadahnuće, ništa ne može poći po zlu“.
Ranije je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) pozvao sportiste i vlade da ne učestvuju na Igrama prijateljstva koje će biti održane od 15. do 29. septembra 2024. godine u Moskvi i Jekaterinburgu. Zamenik premijera Rusije Dmitrij Černišenko izjavio je da veliki broj zemalja pokazuje interesovanje za međunarodne Igre prijateljstva i da će učestvovati u njima, uprkos pokušajima MOK-a da zabrani takmičenje.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR