Ako želite da napravite nešto brzo, slatko, a superčokoladno ― onda je ovaj recept idealan izbor za vas.
Kada vam se jede nešto slatko ili želite drage ljude da obradujete sjajnom poslasticom, a nemate dovoljno vremena, onda je ovaj kolač izbor za vas jer se ne peče, ima pun ukus čokolade i pravi se od svega dva sastojka.
Sastojci:
300 g crne čokolade (70% kakaa)
400 g kondenzovanog mleka
Priprema:
Čokoladu iseckajte ili izlomite na sitne delove.
Vatrostalnu posudu podmažite biljnim uljem i obložite papirom za pečenje.
Na blagoj vatri zagrejte kondenzovano mleko, pa dodajte čokoladu i počnite da mešate.
Mešajte sve dok se čokolada u potpunosti ne istopi i smesa ne sjedini. Treba da dobijete glatku čokoladnu smesu.
Dobijenu smesu sipajte u posudu obloženu papirom i rasporedite ravnomerno.
Ostavite kolač da se ohladi do sobne temperature, pa ga stavite u frižider da odstoji oko šest sati ili preko cele noći.
Isecite kolač na kocke i poslužite. Kolač možete posuti mlevenim keksom, lešnikom, bademima, orasima.
Glas javnosti/H01S