petak 17. septembar 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Predstava "Saloma" Istarskog narodnog kazališta u Beogradu

Predstava "Saloma" Istarskog narodnog kazališta u Beogradu

BEOGRAD - Predstava "Saloma" Istarskog narodnog kazališta iz Pule biće izvedena večeras na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Predstavu je režirao Damir Zlatar Frej, koji je na konferenciji za novinare u beogradskom pozorištu rekao da je komad rađen po motivima dela Oskara Vajlda, u kombinaciji različitih pozorišnih poetika.

"Predstava bi se mogla podvesti pod teatar pokreta, mada u njoj ima dosta teksta. Uz saradnju s dramaturgom Željkom Udovičić, pokušali smo da pronađemo ono što je u ovom tekstu zajedničko sa današnjim nemilosrdnim vremenom", rekao je reditelj.

Prema njegovim rečima, ključ za razumevanje predstave, koja je, zapravo, priča o vlasti, jeste kritika savremenog društva u kojem je moguće tražiti nečiju glavu, a da se tome niko ne usprotivi.

Naslovnu ulogu tumači Helena Minić, a u predstavi igra još dvadesetak glumaca iz raznih teatara koji, kako je naveo reditelj, čine veoma heterogen pozorišni ansambl.

Upravnica Istarskog narodnog kazališta Gordana Jeromela Kaić rekla je da će predstava, nakon Beograda, gostovati i u Skoplju i Sarajevu, a već je bila izvedena pred publikom u Mariboru.

Premijera predstave u Puli bila je krajem februara ove godine.