petak 17. septembar 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Otvaranje Memorjala Nadežde Petrović 18. septembra

Otvaranje Memorjala Nadežde Petrović 18. septembra

ČAČAK - Jubilarni, 25. memorijal Nadežde Petrović, bijenalna likovna manifestacija posvećena toj srpskoj slikarki, održaće se u Čačku od subote, 18. septembra do 2. novembra.

Memorijal ,koji organizuje Umetnička galerija "Nadežda Petrović" iz Čačka, biće otvorena 18. septembra u 17.00 u tom izložbenom prostoru, a tom prilikom biće dodeljene i nagrade najuspešnijim učesnicima manifestacije.

Najavljeno je i predavanje profesora iz Francuske Žan-Fransoe Gitona, na temu "Veza umetnosti, muzeja i novih tehnologija".
Ovogodišnji Memorijal, čija je tema "Ja sam to što jesam", na inicijativu umetničkog direktora Miodraga Krkobabića, zajednički je projekat četiri kustosa, s jedinstvenim ciljem da se kritički i odgovorno preispitaju i reartikulišu postojeći dometi kulture.

Na Memorijalu će izlagati 16 umetnika iz Srbije i inostranstva, kao i dve umetničke grupe, a njihovi radovi će pored galerijskog prostora, biti izloženi i u Arhivu, Gimnaziji, Gradskom parku i na parkingu.

Memorijal Nadežde Petrović osnovan je pre 50 godina i do sada je na njemu učestvovalo više od 500 umetnika iz Srbije i inostranstva.