Glas Javnosti

ZAHAROVA: Zapad "briše" sve novinare koji ne mrze Ruse

Svet
Autor: Glas javnosti

Istovremeno, oni koji mrze Rusku Federaciju dobijaju grantove, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Zapadne organizacije ne štite one novinare koji ne pokazuju mržnju prema Rusiji, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na radiju Sputnjik.

"Nije bilo nijednog tragičnog slučaja sa zapadnim novinarima, a da Zapad ne započne kapanju na međunarodnim platformama. Mnogi predstavnici međunarodnih organizacija postali su poznati na internetu po svojim trenutnim reakcijama u odbranu novinara. A sada smo stigli do kraja prve četvrtine 21. veka", kazala je Zaharova.

Ona je ocenila da su oni koji nisu pokazali tu mržnju prema Rusiji, ili su, naprotiv, pokazali ljubav – "izbrisani iz medijskog prostora, a sve te strukture ih ne posmatraju profesionalno".

"Istovremeno, oni koji mrze Rusiju dobijaju grantove", napomenula je Zaharova.


Ona je podsetila i da su međunarodne organizacije u izveštaje o incidentima sa novinarima uključivale čak i domaće i kriminalne incidente, navodeći da su umešani u te incidente imali novinarske kartice i akreditacije.

Zaharova je ranije izjavila da to što rukovodstvo Uneska namerno ne čini ništa u vezi sa smrću novinara "Izvestija" Semjona Eremina, podriva autoritet te organizacije.

Zaharova je naglasila da je dužnost generalne direktorke Uneska Odri Azule da odgovara na napade i ubistva zaposlenih u bilo kom mediju.

"Čini se da je samo prekjuče svečano obeležena 70. godišnjica ulaska naše zemlje u Unesko, a verovatno je bilo neprijatno da takvom temom pomrači atmosferu godišnjice. Dakle, dan je već prošao, pa je došao sledeći, a sa mesta generalnog direktora najveće humanitarne organizacije nije bilo ocene o krvavoj orgiji kijevskih zločinaca i ubica", poručila je Zaharova.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR