petak 16. jul 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Beogradska filharmonija na italijanskoj turneji

Beogradska filharmonija na italijanskoj turneji

BEOGRAD - Beogradska filharmonija će od 20. do 25. jula gostovati na tri letnja festivala u Italiji, u gradovima Basano del Grapa, Modena i Ravelo.
Sa legendom italijanskog violinizma Utom Ugijem i kanadskim dirigentom Mišelom Brusoom, Filharmonija će svirati Violinski koncert i Četvrtu simfoniju Čajkovskog, kao i odlomke iz Vagnerove opere Majstori pevači.
Na festivalu "Muzičko leto" u gradu Basano del Grapa na severu Italije, koji će tokom dva meseca biti domaćin četiristo fantastičnih muzičkih, plesnih i pozorišnih događaja i umetnika iz devetnaest zemalja, Beogradska filharmonija će održati koncert 21. jula.
Dan kasnije u Modeni, Filharmonija će svirati u vili La Meridiana, u mondenskom ambijentu nekadašnjeg plemićkog poseda, koji je sada high-class klub i prostor za ekskluzivne događaje.
Kruna šestodnevne turneje Beogradske filharmonije biće koncert 24. jula, na festivalu u primorskom gradu Ravelo, na veličanstvenom vidikovcu Vile Rufolo. Ovogodišnji festival u Ravelu, koji ima najdužu tradiciju u Italiji posle firentinskog Mađo muzikale, otvorio je holivudski glumac DŽon Malkovič.
Pozvani da su učestvuju neki od naboljih regionalnih orkestara, među kojima i Santa Ćećilija iz Rima, a festival u Ravelu, u kome je gotovo nemoguće pronaći smeštaj u to vreme, posećuju pripadnici svetskog džet-seta - od kontroverznog Olivijera Toskanija, fotografa i dizajnera Beneton kampanja do mnogih filmskih zvezda.
Italijanski mediji koncerte Beogradske filharmonije najavljuju kao veliki muzički događaj, koji će obeležiti jedan od najpriznatijih violinista našeg vremena, kvalitetan međunarodno priznati orkestar i atraktivni program.