ponedeljak 16. april 2012.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Koncert mladih muzičara iz Turske i Norveške

Koncert mladih muzičara iz Turske i Norveške

BEOGRAD - Mladi muzičari iz Norveške, Turske i Srbije predstaviće se u subotu na Koncertu svetske muzike u Ustanovi kulture Palilula.

Na koncertu će se predstaviti Sigrid Kjetilsdotter Jore (vokal), Jorgen Nyronning (violina), Mads Erik Odde (harmonika) iz Norveške, zatim Koray Kose (udaraljke, klarinet, tambura), Baris Yavuz (čelo) i Serhat Bilyaz (baglama) iz Turske.

Od srspskih umetnika nastupiće Daniel Lazar (violina), Alina Kozokar (vokal) i Đorđe Bašić (klarinet). Specijalni gosti biće Marko Marković (truba), Vasil Hadžimanov (klavijature) i Nataša Tasić-Knežević (vokal).

Program koncerta čine tradicionalne kompozicije iz zemalja učesnika, koje će učesnici izvesti u novim i interesantnim aranžmanima.

Koncert je rezultat muzičkog seminara, koji su priredili organizacije “Tutti Srbija” i “Norway concerts”, zajedno sa norveškim muzičkim festivalom “Forde international folk music festival”.

Seminar su vodili istaknuti srpski muzičar, koji živi i radi u Norveškoj, harmonikaš Jovan Pavlović i poznati norveški flautista Steinar Ofsdal.