petak 15. jul 2011.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > DKC na letnom odmoru do 25. avgusta

DKC na letnom odmoru do 25. avgusta

BEOGRAD - Dvorana Kulturnog centra Beograda zatvoren je do 25. avgusta letnje pauze, a od jeseni posetioce bioskopa očekuje bolji i intenzivniji program kvalitetnih filmova, saopštio je KCB.

U DKC je od početka godine prikazano 107 filmova koje je videlo više od 15.000 posetilaca.

Poseta je manja nego prošle godine, ali u DKC su zadovoljni jer su, kako su istakli, istrajavajući u borbi za kvalitetan repertoar, uprkos veoma suženoj distributerskoj ponudi, ostali posvećeni evropskom filmu kao članica "Europa Cinemas", koja ima 2.000 bioskopa u 475 evropskih gradova.

Posle letnje pauze filmsku publiku očekuju filmovi poput "Crne Venere" Abdelatifa Kešiša ili „Elene“ Andreja Zvjaginceva, zatim u u drugoj polovini septembra nemački filmovi na temu katastrofe, do sada neprikazivani filmovi Fasbindera, Šlendorfa, ali i "Titanik“ iz 1943. godine, kao i ostvarenja novijeg datuma.

Od polovine oktobra najavljena su najnovija dostignuća poljskog igranog filma u režiji Andžeja Vajde, Jana Jakuba Kolskog, Mareka Koterskog.

Osim igranih filmova na programu su i biseri poljske animacije čiji su autori, između ostalih i veličine svetskog formata Marek Skrobecki i Tomaž Baginjski.

U novembru je u DKC-u Festival "Slobodna zona", a posle nje i Festival autorskog filma, u decembru je "Nedelja japanskog filma".