sreda 15. jun 2011.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > U Noći knjige 30.000 kupaca

U Noći knjige 30.000 kupaca

BEOGRAD - Manifestacija "Noć knjige", četvrta po redu, bila je najuspešnija do sada pošto je u petak od 18 sati do ponoći registrovano 30.000 kupaca koji su iskoristili popuste i do 50 odsto.

Kako je saopštila služba za odnose sa javnošćuu izdavačke kuće "Laguna", manifestacija je organizovana u šest knjižara "Delfi" u Beogradu i u 14 širom Srbije.

Retki su bili oni koji nisu kupili više naslova jer su neki dodatni popusti bili vezani za broj kupljenih knjiga.

Prema anketi koju je tokom "Noći knjige" sproveo Tanjug među kupcima, većina je izjavila da su se pripremili i došli sa spiskovima knjiga koje žele da kupe pa vanrednim sniženjima.

Na blagajni su primetili da je veoma malo kupaca bilo zainteresovano za poklončiće koje su obezbedili sponzori neki su ih čak i vratili i rekli da ustupaju onima koji ih žele.

Direktor "Lagune" Dejan Papić izjavio je Tanjugu da su prošle godine na oktobarskom Sajmu knjiga u Beogradu tokom sedam dana prodali po regularnoj punoj ceni 120.000 ulaznica a sada se za samo jedno veče pojavila četvrtina toga broja ne da razgleda već da kupi knjige.

Papić tvrdi da mu, uprkos opštoj krizi, promet raste što smatra da je najbolja potvrda da u Srbiji ima čitalaca ako im se ponude zanimljive knjige po pristupačnoj ceni.

U ponudi knjižara "Delfi" ima više od 50.000 naslova a svakako čitaoce privlači i prijatan, moderan ambijent u kome su knjige izložene po žanrovima, po oblastima posebno se mogu odmah zapaziti one koje su na listama bestselera, koje su nagrađene, imaju dobre preporuke što nikada nisu mogli da ponude sajamski štandovi.

U ponudi knjižara nisu samo klasične domaće i strane knjige već ima i audio izdanja, kompjuterskih igrica, stripova, CD-a...što može da privuče i one koji se nerado prihvataju knjiga.

"Laguna" i knjižarski lanac "Delfi" već prave planove da "Noć knjige" po uzoru na "Noć muzeja" postabne tradicionačlna regionalna manifestacija.