četvrtak 15. april 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > "Kovači" u Gračanici, Goraždevcu i Zvečanu

DRAMA NARODNOG POZORIŠTA GOSTUJE NA KOSOVU I METOHIJI

"Kovači" u Gračanici, Goraždevcu i Zvečanu

BEOGRAD,- Dramski ansambl Narodnog pozorišta iz Beograda izvešće tokom aprila 15 predstava na gostovanjima, a ta turneja obuhvata i izvođenje komada "Kovači" Miloša Nikolića po mestima Kosova i Metohije.
Predstava u režiji Stefana Sablića, premijerno izvedena 2003. godine u Narodnom pozorištu, od danas do 17. aprila biće izvedena pet puta - u Gračanici, Goraždevcu, Velikoj Hoči i Zvečanu, najavljeno je iz nacionalnog teatra.
Turneja je organizovana u okviru akcije Ministarstva kulture "Srbija u Srbiji", uz podršku Ministarstva za Kosovo i Metohiju.
U predstavi igraju Milenko Pavlov, Zorica Mirković, Dragan Nikolić i Uroš Urošević.
Tokom turneje upravnik Narodnog pozorišta Božidar Đurović i direktorka Drame Ivana Dimić podeliće pedeset knjiga Izdavačke delatnosti Narodnog pozorišta najboljim đacima kosovsko-metohijskih škola, kao i više od 2.000 potpisanih fotografija glumaca nacionalnog teatra.
U Gračanici će se sa decom susresti glumac Milan - Lane Gutović, dodaje se u saopštenju.
U Centru za kulturu u Leposaviću 18. aprila, povodom Svetskog dana baštine, biće promovisana knjiga "Svetska baština - Srbija" u izdanju Ministarstva kulture.
Na promociji će govoriti ministar kulture Nebojša Bradić, njegova pomoćnica Dušica Živković i predstavnici Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, koji će tog dana posetiti i manastir Visoki Dečani.