sreda 13. april 2011.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Predstava "Bog" pobednik Pozorišnih susreti gimnazijalaca

Predstava "Bog" pobednik Pozorišnih susreti gimnazijalaca

KRAGUJEVAC - Predstava "Bog" Vudija Alena u izvođenju učenika Palanačke gimnazije iz Smederevske Palanke pobednik je ovogodišnjih 15. pozorišnih susreta učenika gimnazija Srbije koji su održani u Kragujevcu.

Odluka žirija je jednoglasno doneta, a da je predstava "Bog", koja je osvojila i nagradu za kostimografiju, najbolja glasala je i publika.
Drugo mesto osvojili su domaćini manifestacije, učenici Prve kragujevačke gimnazije, koji su izveli predstavu "Pećinski ljudi", a treće ravnopravno dele gimnazijalci iz Gornjeg Milanovca s predstavom "Ratko i Julijana" i Leskovca koji su izveli predstavu "Jedan sluga, a dva gospodara".

Nagrade za najbolju mušku glavnu ulogu dodeljene su Zlatku Todoroviću iz Leskovca za ulogu Adama u predstavi "Jedan sluga, a dva gospodara" i Đorđu Krčmareviću iz Gornjeg Milanovca za ulogu Jerotija Krkića u predstavi "Ratko i Julijana".

Jovana Branković za ulogu Nadežde u istoimenoj predstavi gimnazije iz Valjeva i Jovana Krstić za ulogu Alfa u predstavi "Brvno" koju su izveli gimnazijalci iz Jagodine, dobitnice su nagrade za najbolju glavnu žensku ulogu.

Pozorišni susreti gimnazijalaca Srbije završeni su dodelom nagrada kada je u čast nagrađenih izvedena pobednička predstava. Žiri u sastavu Saša Pilipović, Čedomir Štajn i Miroslav Petrović dodelio je nagrade i za najbolji tekst, režiju, scenografiju.