petak 12. avgust 2011.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Počinje Revija nezavisnih off- filmova na Rudniku

Počinje Revija nezavisnih off- filmova na Rudniku

BEOGRAD - Prva Revija nezavisnih off-filmova Srbije biće održana od 12. do 14. avgusta na planini Rudnik, najavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Mesto dešavanja biće "Srpski Holivud", ambijent u otvorenom prostoru koji je delo mladog entuzijaste Ivana Jakovljevića u selu Mutanj, na kilometar i po iznad Ibarske magistrale, sa koje se i danju i noću vide slova natpisa "HOLYWOOD", poput onog u Los Anđelesu.

Na reviji će biti prikazani dugometražni i srednjemetražni igrani i animirani filmovi nastali poslednjih godina u privatnim autorskim radionicama, van svih zvaničnih institucija srpske kinematografije.

U takmičarskoj selekciji su filmovi "Triling" Srđana Stojanovića, "Prvi radni dan" Stipana Milodanovića, "Jet set" Nenada Mitića, "Kraj" Filipa Kovačevića, "Ovo nije moja zemlja" Marka Dabića, "Čudovište iz Tamiša" Nebojše Nenadića i "Amerikanac" autora Milivoja Unukovića i Miroslava-Bate Petrovića.

Van konkurencije biće prikazani filmovi "Nevinost bez zaštite" Dragoljuba Aleksića i "Sin reke" Andreje Maričić.

Biće predstavljen i filmski serijal "Potpisani" autora Marka Kovača, dok će tokom dana nastupiti rok grupe iz Gornjeg Milanovca i sa Rudnika.

Tehničku podršku Jakovljeviću za ovu reviju daće beogradska producentska kuća "Fiks Fokus" i Kulturni centar iz Gornjeg Milanovca.