petak 11. jun 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Narodno pozoriste i RTS potpisali Protokol o saradnji

Narodno pozoriste i RTS potpisali Protokol o saradnji

BEOGRAD - Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Đurović i direktor Televizije Beograd Nikola Mirkov potpisali su Protokol o saradnji Nacionalnog teatra i Radio televizije Srbije, u cilju unapređenja kulturnih i umetničkih sadržaja.
Božidar Đurović je prilikom potpisivanja Protokola u prostorijama Narodnog pozorišta rekao da će prvi zajednički projekat, nakon potpisivanja Protokola biti realizacija direktnog prenosa premijere predstave "Zlatno telo" Iljfa  Petrova, u režiji Gorana Markovića, koja je zakazana za početak oktobra.
Prema njegovim rečima, direktan prenos premijere predstave će omogućiti većem broju gledaoca, van Beograda da uživaju u pozorištu, uticaće na popularizaciju pozorišne umetnosti, a takođe će značajno obogatiti program RTS-a.
Direktor Televizije Beograd Nikola Mirkov istakao je da će premijerno izvođenje predstave "Zlatno tele" RTS snimati sa 14 kamera, i da će cilj biti da se kompletna atmosfera, kako u samom pozorištu tako i van njega, prenese na male ekrane.
U predstavi "Zlatno tele", koja će predpremijerno biti izvedena tokom leta u više gradova u Srbiji, igraju Milan Lane Gutović, Vlastimir Đuza Stjiljković, Nenad Stojmenović, Darko Tomović. Radovan Miljanić i Ivana Jovanović.