sreda 10. oktobar 2012.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > "Praznik ljubavi" u nedelju u Madlenijanumu

"Praznik ljubavi" u nedelju u Madlenijanumu

BEOGRAD - Baletska predstava mladog koreografa Aleksandra Ilića "Praznik ljubavi" nakon uspešnog gostovanja u Kini vraća se na matičnu scenu, zemunski "Madlenijanum", gde će biti izvedena u nedelju, 14.oktobra.

Produkcija Opere i teatra "Madlenijanum" u koreografiji i režiji Ilića gostovala je od 22.avgusta u Kini na poziv ministarstva kulture Kine u organizaciji Kineske međunarodne asocijacije za kulturu.

Baletsku predstavu "Praznik ljubavi" za 17 dana turneje videlo je više od šest hiljada Kineza iz Dakinga, Šangaja i Urumčija. Na Međunarodnom festivalu mladih u Šangaju balet "Praznik ljubavi" osvojio je nagradu “Za najbolje izvođenje na festivalu”.

Savremena ljubavna priča modernog koreografskog izraza balet "Praznik ljubavi" inspirisan romanom Teodore Sujić "Capsella bursa pastoris", na sceni "Maldenijanuma" imao je premijeru u septembru prošle godine.

U predstavi igraju baletski umetnici Tamara Pingović, Milan Rus, Ivana Kozomara, Smiljana Stokić, Ana Ivančević, Tijana Šebez, učestvuje pijanistkinja Emilia Tairova i vokalna solistkinja Aleksandra Radonjić.