sreda 10. oktobar 2012.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Film "Led" u Centru Sava

Film "Led" u Centru Sava

KRAGUJEVAC - Film Led rediteljke Jelene Bajić-Jočić, prikazan je pretpremijerno u nedelju uveče u bioskopu Sinepleks u Kragujevcu, a premijera novog projekta produkcijske kuće Kontrast studio i firme Production iz Švedske, koji je realizovan u saradnji sa Radio-televizijom Srbije, biće održana večeras u Centru Sava u Beogradu.

Posle projekcije filma, publika je dugim aplauzom pozdravila glumce Olgu Odanović, Nelu Mihailović, Momčila Otaševića, Nenada Jezdića, Radoša Bajića, Nedeljka Bajića i ostala protagoniste.

Film, koji je rađen po motivima istoimene monodrame Radoša Bajića, bavi se društvenim i socijalnim problemima srpskog sela sedamdesetih godina prošlog veka.

Rediteljka Jelene Bajić Jočić i producent Predrag Jočić dobili su povelje kojima su proglašeni za meštanku sela Donje Grbice u kome je prošlog leta sniman film.

Ona je rekla da se film bavi ljudima, njihovom borbom sa sudbinom, silama prirode i samim sobom.

Ovo je film koji tretira najtananija i najfinija ljudska osećanja i emocije i postavlja pitanje opstanka porodice kao zajednice, rekla je Bajić Jočić. Pretpremijeri su, pored brojnih gostiju, prisustvovali gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i predsednik Gradske skupštine Saša Milenić.