petak 8. jul 2011.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Festival multimedijalnih umetnosti u Smederevu

Festival multimedijalnih umetnosti u Smederevu

SMEDEREVO - Od 7. do 14. jula u Smederevu će biti održan međunarodni multimedijalni festival alternativnih pozorišnih scena "Patosofiranje" (Pokretni alternativni teatar omladine Smedereva).

U okviru sedmog festivala program čine filmska radionica koju će držati Senka Domanov iz Beograda i radionica pozorišne fotografije (Ivo Musović).

Ulični performans "Busingo" reditelja Damira Mahovkića i pozorišta mladih Tuzle i predstava "ArhitektURa na sceni", autorke Sandre Božić zakazani su za večernje sate.

Drugog dana festivala, pored radionice za glumce i filmske radionice biće odigrana predstava "U traganju za bojom kestena" reditelja Stevana Bodrože u izvođenju Mostarskog teatra mladih.

Trećeg dana festivala, programu se dodaje vajarska i radionica harmoničnog življenja, pozorišna predstava "Smrad" reditelja Jadrana Grubešića i Davida riječkog teatra i "Intervju s umetnikom" pozorišta Via Negativa iz Ljubljane.

Ulično pozorište iz Kamnika nastupiće u nedelju 10. jula. Poslednje večeri Slovenci će igrati u gradskom parku predstavu za decu "Leto 2012".