Glas Javnosti

Šta je s ovim svetom? Posle Venecije i Amsterdam sprema "mere" za turiste

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Izgleda da je popularnim svetskim destinacijama dosta turista! Venecija za nekoliko dana počinje da naplaćuje ulaz u grad, a u Amsteredamu izgleda neće imati gde da odsednu.

Vlasti glavnog grada Holandije Amsterdama, više neće lako dozvoljavati izgradnju novih hotelskih zgrada. Nova mera deo je kampanje protiv masovnog turizma.

Iz Uprave Grada Amsterdama ističu da je ta odluka doneta da bi grad bio što prikladniji za život, kako meštana tako i posetilaca.
-
To znači da neće biti preteranog turizma, novih hotelskih zgrada, i ne više od 20 miliona noćenja turista u hotelima za godinu dana - navodi se u saopštenju.


Kako prenosi Rojters, novi hotel u Amsterdamu mogao bi da bude izgrađen samo ako bude zatvoren neki drugi, ako se broj mesta za spavanje ne poveća i u slučaju da novi hotel ponudi bolje uslove. Ovo pravilo se ne odnosi na nove hotele koji su već dobili dozvolu.

Grad već neko vreme aktivno pokušava da ograniči broj turista.

Broj ljudi koji poseti Amsterdam se uvećava za milione na godišnjem nivou, uglavnom zbog takozvanog sek* turizma u Kvartu crvenih fenjera, ali i zbog dozvoljene konzumacije lakih droga.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR