petak 8. april 2011.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Počinje snimanje "Ustaničke ulice"

GORDAN KIČIĆ, GLUMAC I PRODUCENT, O NOVOM FILMU

Počinje snimanje "Ustaničke ulice"

BEOGRAD - Popularni glumac i producent - debitant Gordan Kičić izjavio je da film "Ustanička ulica" ne govori o politici. Film na temu istrage o ratnim zločinima počinje da se snima iduće sedmice u Beogradu, a Kičić igra glavnu ulogu - zamenika tužioca koji istražuje delovanje jedne paravojne jedinice.

"To nije globalizacija priče o zločinima i specijalnom tužilaštvu. To je personalizacija. Ako je neko bio kriv, on će biti osuđen, ali mi razmatramo šta je bilo, kako i zbog čega". "Pored svih okolnosti, političkih i društvenih, opet se na kraju sve svodi na ličnu stvar. Ovo je personalizacija svih tih stvari koje su nam se desile. Mislim da je to uspeh scenarija, a nadam se i filma", istakao je Kičić.

On je dodao da "Ustanička ulica" ne govori o opštim situacijama, "niti ko je za, ni ko je protiv". "Mi govorimo o ljudima, samo što su ti ljudi, karakteri u filmu, u prošlosti radili neke stvari, a neki drugi sada rade te stvari. Nemamo suštinsku polarizaciju. Govorimo o ljudima, o njihovim strahovima, o tragedijama koje su im se desile".

Na pitanje da li očekuje kritike, s obzirom na delikatnu temu, odgovorio je da "ne misli da će film u tom smislu biti provokativan".
"Ovo je priča o ljudima koji se bave tim poslom (u specijalnom tužilaštvu) i drugima koji beže zbog nečega što su radili u prošlosti. Mi ih spajamo. Oni svi vuku repove 'devedesetih' na svojoj koži", kazao je Kičić.