petak 8. april 2011.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Draganu Mićanoviću statueta "Milivoje Živanović"

Draganu Mićanoviću statueta "Milivoje Živanović"

BEOGRAD - Statueta "Milivoje Živanović" za najbolje glumačko ostvarenje na 16.glumačkim svečanostima "Milivoje Živanović" u Požarevcu, dodeljena je Draganu Mićanoviću za ulogu u predstavi Karla Sternhajma "Iz junačkog života građanstva" u režiji Ive Miloševića.

U obrazloženju žirija se navodi da je Dragan Mićanović gradeći tri uloge u predstavi koju izvodi ansambl Jugoslovenskog dramskog pozorišta, izuzetno rafiniranim glumačkim sredstvima pokazao vrhunsko umeće glumačke transformacije koja je svojstvena samo najboljima.
Žiri koji je odlučivao o nagradi činili su Ružica Sokić, Milivoje Mlađenović i Đurđija Cvetić (predsednica).

Na 16. glumačkim svečanostima "Milivoje Živanović", od 2. aprila u Centru za kulturu u Požarevcu je izvedeno pet predstava koje su u protekloj godini imale premijeru. Na festivalu su izvedene pored komada JDP, izvedene i predstave Zvezdara teatra "Život u tesnim cipelama" u režiji Dušana Kovačevića, komad "Harold i Mod" Beogradskog dramskog pozorišta u režiji Milana Karadžića, "Heda Gabler" u režiji Snežane Trišić Narodnog pozorišta u Beogradu i "Karolina Nojber" Miloša Jagodića Pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović".