ponedeljak 8. mart 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Otvoren konkurs Sinema sitija "Up to 10 000 bucks"

NOVOSADSKI FESTIVAL FILMA OTPOČEO TAKMIČARSKU SELEKCIJU

Otvoren konkurs Sinema sitija "Up to 10 000 bucks"

BEOGRAD - Festival Sinema siti (Cinema City) koji se održava od 5. do 12. juna u Novom Sadu, danas zvanično otvara konkurs za selekciju "Up to 10 000 bucks".
Selekcija je takmičarska, a predstaviće filmove snimljene budžetom manjim od 10.000 dolara i autore koji su bili dovoljno hrabri i kreativni da svoju ideju sprovedu u film sa malo novca. Konkurs će biti otvoren do 5. aprila, a svi koji žele da se prijave mogu to da učine putem formulara na sajtu festivala.
Pobednički film ove selekcije osvojiće i novčanu nagradu od 2 000 dolara. Selektor programa je Vladimir Perišić, reditelj filma „Ordinary People", koji je na prošlogodišnjem Sinema siti festivalu osvojio Gran pri za najbolji domaći film, a koordinatorka programa je Dina Vuković.

Treći internacionalni Festivala filma i medija Sinema siti održaće se od 5. do 12. juna 2010. u Novom Sadu. Tokom osam dana Novi Sad će ponovo postati grad - festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programima.
Treće izdanje Sinema siti festivala obeležiće brojni noviteti kao i premijere domaćih i stranih filmova i ugledni gosti iz sveta filma.