subota 8. januar 2011.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Goran Bregović vraća se u Sarajevo

Goran Bregović vraća se u Sarajevo

Muzičar i kompozitor najavio juče posle prijema kod gradonačelnika da namerava da se s porodicom vrati u rodni grad

SARAJEVO - Muzičar i kompozitor Goran Bregović najavio je juče da namerava da se s porodicom vrati u rodno Sarajevo.
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamenikom Igorom Kamočajijem primio je danas muzičara, kompozitora i nekadašnjeg lidera Bijelog dugmeta Gorana Bregovića, saopšteno je iz Behmenovog kabineta. Prijemu je prisustvovao i bosanski reditelj Danis Tanović.

U razgovoru sa čelnicima Sarajeva, Bregović je kazao da namerava da se sa porodicom vratiti u svoj rodni grad, gde bi nastavio muzičko stvaralaštvo.
"Ovo je prvi put da mi je prijem upriličio jedan gradonačelnik Sarajeva, što mi predstavlja veliko zadovoljstvo. Ustvari, to mi je genijalno", rekao je Bregović.

Behmen je ocenio kao "značajno to što se jedan umetnik svetskog kalibra, kakav je Goran Bregović, vraća u svoje Sarajevo".
"Sarajevo mora postati centrifugalna, a ne, kao dosada, centripetalna sila", naglasio je Behmen i dodao da će Grad i dalje podržavati umetnike koji predstavljaju najbolje ambasadore i promotere Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Bregović, koji je rođen 1950. godine u Sarajevu, danas sa suprugom Dženanom i tri kćerke - Emom, Unom i Lulom, živi ma relaciji između Pariza i Beograda.

Komentari

ej,gorane,gorane,odrekao si se svega.ti si antihrist

Zorane,
Goran nije anarhist. On je samo Sarajlija i vuče ga srce u rodni grad. Ja vjerujem da će mu se želja i ostvariti, te da će napraviti još nešto novo u muzici. Očito mu je potrebno malo inspiracije iz rodnog mjesta. Gradonačelniku Sarajeva čestitam na pametnom potezu jer je pokazao da je iznad današnjih nacionalističkih idiotluka sa svake strane.