subota 7. avgust 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Javni poziv za predloge za nacionalne penzije umetnicima

Javni poziv za predloge za nacionalne penzije umetnicima

BEOGRAD - Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu priznanja umetnicima za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi biće objavljen sutra u dnevnom listu "Politika", saopštilo je danas Ministarstvo za kulturu Srbije.
U saopštenju se navodi da javni poziv za dodelu priznanja Ministarstvo kulture upućuje svim zainteresovanim umetničkim i strukovnim udruženjima, ustanovama kulture, nacionalnim savetima nacionalnih manjina, a da je rok za prijavljivanje od 9. do 31. avgusta.
Predloge za dodelu priznanja će pregledati posebno oformljena komisija, čije članove imenuje Ministarstvo kulture na period od godinu dana, sa mogućnošću ponovnog imenovanja.
Na osnovu predloga komisije, Ministarstvo kulture će, u skladu sa obezbeđenim sredstvima, predložiti Vladi Srbije akt o dodeli posebnog priznanja, koje se umetniku isplaćuje u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja u iznosu od 50.000 dinara.
Zainteresovani treba da popune formular koji se od 9. avgusta može preuzeti na prijavnici Ministarstva kulture Srbije ili sa sajta (njnjnj.kultura.gov.rs).
Popunjeni formulari se mogu dostaviti poštom na adresu Ministarstva kulture (Vlajkovićeva 3), sa naznakom: "Javni poziv za dodelu priznanja umetnicima, odnosno stručnjacima u kulturi za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, odnosno kulturi nacionalnih manjina".