subota 6. februar 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Stiže novi film Rajka Grlića

BEOGRADSKA PREMIJERA OSTVARENJA "NEKA OSTANE MEĐU NAMA" 12. MARTA

Stiže novi film Rajka Grlića

BEOGRAD - Novi film jednog od najpoznatijih reditelja sa prostora bivše Jugoslavije Rajka Grlića "Neka ostane među nama", snimljen u koprodukciji Hrvatske, Slovenije i Srbije, u kome jednu od glavnih uloga tumači Miki Manojlović, biće premijerno prikazan u Beogradu 12. marta u bioskopu "Kolosej", najavljuje distributer "Sinears".

Scenario za ovaj film u žanrovskoj kombinaciji komedije i drame Grlić je pisao zajedno sa Antom Tomićem, sa kojim je uradio i prethodnu uspešnu eks-Ju koprodukciju "Karaula", a i glumačka ekipa ponovo je internacionalna.

Pored Manojlovića, u filmu se pojavljuju Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Daria Lorenci, Nataša Dorić, Bogdan Diklić i drugi.

"Nek ostane među nama" imaće i regionalne premijere 10. marta u Ljubljani i 11. marta u Zagrebu, a 12. marta u Beogradu očekuje se prisustvo Grlića i Manojlovića.

Producent Grlićevog filma je zagrebački "Mejnfrejm prodakšn" (Mainframe Production), a koproducenti Hrvatska radio-televizija, "Jodi" Zorana Cvijanovića iz Beograda i slovenačka kuća "Studio Maj". Filmski fond Saveta Evrope "Euroimaž" (Eurimages) Grlićevom novom filmu dodelio je 240.000 evra.