subota 5. novembar 2011.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Monserat Kabalje sutra u Areni

Monserat Kabalje sutra u Areni

BEOGRAD - Jedna od najvećih operskih pevačica svih vremena Monserat Kabalje stiže danas u Beograd i odmah po dolasku obratiće se medijima i održati generalnu probu u Beogradskoj areni sa simfonijskim orkestrom RTS i solistima Snežanom Savičić Sekulić i Harisom Džinovićem.

Koncert u nedelju, 6. novembra slavna operska pevačica, apsolutna diva sa nadimkom La Superba, održaće u okviru oproštajne turneje koju je najavila na početku godine kada je izjavila da je vreme da se povuče u svojoj 80. godini nakon turneje na kojoj će posetiti sva mesta u kojima je ranije gostovala.

Monserat će na koncertu u Beogradskoj areni nastupiti uz pratnju simfonijskog orkestra RTS pod dirigentskom palicom čuvenog španskog dirigenta Hozea Koljada, a gosti koncerta su srpski pevač Džinović i operska pevačica Savičić.

Program koncerta podeljen je u dva dela, u prvom su arije iz najpoznatijih opera iz ogromnog repertoara slavne Monserat Kabalje koja je u svojoj dugoj i blistavoj karijeri izvela blizu 90 različitih uloga što do sada niko nije dostigao i snimila više od 80 albuma od kojih polovinu čine kompletna operska dela.

Na programu su arije iz opere "Manon Lesko" Đakoma Pučinija, "Adrijana Lekuvrer" Frančeska Čilea, "Kavalerija Rustikana" Pjetra Maskanjija, "Karmen" Žorža Bizea i Pučinijevih "Boema".

U drugom delu koncerta su dela španskih autora Ruperta Ćapija Lorente, Franciska Asenja Barbijerija, Hoze Serana i Jeronimo Gimeneza čija je kompozicija "Tarantula" ostavljena za kraj.

Program nije otkriven u celosti, za sam kraj koncerta najavljena su specijalna iznenađenja za publiku. Ulaznice za koncert prodaju se po cenama od 3.500, 4.500 i 5.500 dinara.