subota 5. novembar 2011.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Hor "Viva voks" 1. decembra u Centru "Sava"

Hor "Viva voks" 1. decembra u Centru "Sava"

BEOGRAD - Hor "Viva voks" (Viva Vox), mladi beogradski sastav, karakterističan po tome što obrađuje i izvodi pop i rok kompozicije bez instrumentalne pratnje, održaće koncert 1. decembra u velikoj sali Sava centra.

"Viva voks" je uspeo da za šest godina definiše svoj stil i izdvoji se u mnoštvu horova. Napustili su sigurnost Mokranjčevih rukoveti, mada ih nisu zaboravili, i upustili se u dinamičan svet pop-rok muzike, imitirajući glasovima instrumente i šaljući poruku: "Živeo glas!".

Članovi hora na čelu sa dirigentom Jasminom Lovren sve sami rade - od pisanja aranžmana do kreiranja vizuelnog identiteta, a sve sa ciljem da dokažu da je ljudski glas ipak najsvestraniji i najmoćniji instrument koji postoji.

Posebnu atrakciju predstavlja njihov "bitbokser", koji samo svojim glasom proizvodi sve zvuke bubnjeva i perkusija.

Po objavljivanju snimaka sa ovogodišnjeg "Velikog prolećnog koncerta" u Domu omladine Beograda, na sajtu "Jutjub" za samo sedam dana zabeleženo je više od milion pregleda. Najveću popularnost stekli su u Severnoj Americi, Poljskoj, Nemačkoj, a u Srbiji iz dana u dan stiču sve veću podršku.

Obrada pesme "Du hast" nemačke metal grupe "Ramštajn" donela je "Viva voksu" prepoznatljivost koja je nesvakidašnja u svetu horske muzike.