subota 5. jun 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > DŽulijet Luis sutra otvara "Sinema siti"

DŽulijet Luis sutra otvara "Sinema siti"

NOVI SAD - Treći internacionalni festival filma i medija "Sinema siti" u Novom Sadu, koji pod sloganom "Ceo grad je bioskop" traje osam dana, otvoriće večaras američka glumica i rok pevačica Džulijet Luis.
Posle ceremonije svečanog otvaranja, u Katoličkoj porti od 20.30 sati, ona će sa svojim bendom "NJu romantiks" kasnije nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi, na tradicionalnoj velikoj žurki koja će najaviti i bogat muzički program festivala.
"Sinema siti" počeće filmom "Tajna u njihovim očima", izuzetnim argentinsko-španskim ostvarenjem reditelja Huana Hozea Kampanele iz Argentine, ovogodišnjeg dobitnika Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja.
Na festivalu će biti prikazano više od 120 filmova različitih žanrova i formi, najavljene su brojne premijere domaćih i stranih ostvarenja kao i ugledni gosti iz sveta filma.
Tri takmičarske selekcije i devet revijalnih prikazivaće se u otvorenim bioskopima u Dunavskom parku i u Katoličkoj porti kao i u dvoranama Srpskog narodnog pozorišta, Pozorišta mladih i Muzeja savremene umetnosti.
Festival će dodeliti 20 nagrada za domaći, internacionalni i niskobudžetni film.