petak 5. mart 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Hagai Sahama na Kolarcu

VIOLINISTA IZ SAD NASTUPA SA BEOGRADSKOM FILHARMONIJOM

Hagai Sahama na Kolarcu

BEOGRAD - Gost večerašnjeg koncerta Beogradske filharmonije je violinista Hagai Šahamom, a nastup pod dirigentskom palicom maestra Irvina Hofma biće održan u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, najavljeno je iz ove kuće.
Na na koncertu će biti izvedena uvertira Gusara Hektora Berlioza, Koncert za violinu i orkestar broj tri mađarskog kompozitora Jena Hubaja i Šesta simfonija, poznatija kao Patetična, Petra Iljiča Čajkovskog.

Koncert je realizovan u saradnji sa Ambasadom SAD u Beogradu, koja je pomogla dolazak pet vrhunskih američkih umetnika na ukupno tri koncerta Beogradske filharmonije u ovoj sezoni, a zahvaljujući Ambasadi SAD instrumentarijum orkestra Filharmonije od ove sezone biće bogatiji i za četiri nove trube.

Violinista Hagai Šaham stekao je međunarodno priznanje kao jedan od najboljih violinista nove generacije. Kao solista, sarađivao je sa orkestrima među kojima su Izraelska i BBC filharmonija, Koncertgebau orkestar, Engleski kamerni orkestar, a ovo je njegov treći solistički nastup sa Beogradskom filharmonijom od početka sezone.

Hagai Šaham je stalni gostujući solista Filharmonije, ove sezone, a 7. marta će se predstaviti i resitalom sa pijanistom Arnonom Erezom, sali Beogradske filharmonije.
Dirigent Irvin Hofman je bio umetničkog direktora Čikaškog simfonijskog orkestra, a trenutno je muzički direktor Nacionalnog orkestra Kolumbije.