petak 5. februar 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Uskoro "Plava krv" Maje Uzelac

REDITELJKA ODABRALA KOMPLETNU EKIPU ZA SVOJ PRVI IGRANI FILM

Uskoro "Plava krv" Maje Uzelac

BEOGRAD - Rediteljka i televizijska autorka Maja Uzelac odabrala je kompletnu ekipu za svoj prvi igrani film "Plava krv".
U glavnim ženskim ulogama će se naći Jovana Stipić i Jelena Gavrilović, dok je glavna muška uloga dodeljena Sergeju Trifunoviću. Ostatak glumačke ekipe čine Danijela Vranješ, Anđelija Vujović, Katarina Radivojević, Maša Dakić, Ana Jovanović, Sofija Juričan, Suzana Lukić, Joana Knežević, Ivan Jevtović, Vlada Aleksić, Aleksandar Gligori, Miki Krstović.

Producenti kažu da su odabrane i lokacije za snimanje filma i krajem februara glumačku ekipu očekuje fotografisanje editorijala na osnovu scena iz filma.
Radnja "Plave krvi" smeštena je u Beograd današnjice, i govori o dve žene koje se bore za istog muškarca. Simbolično, on je Branković, a njih dve Obrenović i Karađorđević.

U kombinaciji "vesterna" i "noara", komedije i melodrame, rivalstvo između glavnih junakinja eskalira i film dobija neočekivane obrte.
Koproducenti su scenograf Nemanja Petrović i njegov studio "Art department" i "Studio 3D video sistem" sa kompletnom filmskom tehnikom za snimanje, a film je dobio i podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda.
Film "Plava Krv" biće rađen u produkciji kuće "Filmme Fatale", a snimanje filma počinje u junu.