petak 5. februar 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Dragana i Pavle del Monako u kairskoj Operi

PRVAKINJA BEOGRADSKE OPERE VRATILA SE SA GOSTOVANJA IZ EGIPTA

Dragana i Pavle del Monako u kairskoj Operi

Mecosopran je 13. i 18. januara pevala ulogu Amneris u Verdijevoj "Aidi", neposredno posle dve izvedene predstave na maloj sceni iste kuće održala je celovečernji operski resital, u kome joj se na sceni pridružio sin

BEOGRAD - Prvakinja Opere beogradskog Narodnog pozorišta Dragana del Monako vratila se sa gostovanja iz Egipta, gde je 13. i 18. januara na scenu kairske Opere pevala ulogu Amneris u kultnoj operi Đuzepea Verdija "Aida".

Ovo je treći put u poslednjih godinu dana da naš mecosopran nastupa u Kairu.  Neposredno posle dve izvedene predstave na maloj sceni u Kairu  održala je celovečernji operski resital, u kome joj se  pridružio i sin Pavle. Njemu je to  bio prvi nastup pred publikom.

Operska pevačica zadovoljna je gostovanjem, a dogovorile je i novu ulogu na istoj sceni.

Del Monako priznaje da joj prija što u Egiptu slovi za veliku zvezdu, te što je tamo tretiraju kao pravu divu i na sva zvona najavljuju njene nastupe.

Od prvog marta Dragana počinje probe za operu 'Karmen', koju će na scenu kairske Opere postaviti reditelj 'Aide' i direktor ove prestižne kuće, bivši baletski igrač i koreograf Abdel Moneim Kamel, sa svojom suprugom Erminijom, nekadašnjom balerinom milanske Skale.

Premijera je zakazana za 16. mart .