nedelja 4. jul 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > "Rizom grada" Muzeja nauke i tehnike

"Rizom grada" Muzeja nauke i tehnike

BEOGRAD - U Muzeju nauke i tehnike od sutra biće organizovan projekat "Rizom grada", autora Jelene Rubil i Džulijane Protija (Julijana Protie), praksa studenata Fakulteta organizacionih nauka (FON) i rad na izložbi posvećenoj istoriji zagađenja i razvoju ekologije u Srbiji.
Iz te institucije je najavljeno da projekat "Rizom Beograda" predstavlja estetizaciju subjektivnog doživljaja kulturoloških tačaka Beograda od strane odabrane grupe domaćih i međunarodnih umetnika.
Među umetnicima po pozivu su učešće uzeli i Martin Džon Kolanan iz Velike Britanije, Aleš Vaupotič i Narvika Bovcon iz Slovenije, Franciska Vike iz Nemačke, Tijana Sušnica iz Banja Luke, kao i beogradski autori Dejan Grba i Jadranko Barišić.
Cilj tog projekta, koji će biti održan sutra, je memorisanje urbanih pejzaža sa specifičnom kulturno-umetničkom težinom na virutelnoj mapi sveta - Gugl ertu (Google Earth).
Projektom prakse studenata i rad na izložbi posvećenoj istoriji zagađenja i razvoju ekologije u Srbiji, koja će biti održana od 6. do 31. jula, FON i Muzej nauke i tehnike zapocinju dugoročnu saradnju.
Ta saradnja uključuje studentsku praksu, gostujuća predavanja, promociju rada Muzeja u virtuelnom okruženju, aktivnosti u okviru projekta "Eko FON" i organizovanje zajedničkih izložbi.
Muzej nauke i tehnike je trenutno najveći izložbeni prostor u Beogradu. Na preko 2.500 metara kvadratnih galerijskog prostora, publici se na savremen i atraktivan način pruža uvid u naučno-tehničku baštinu Srbije, predstavljenu sa više od 800 eksponata, modela, maketa i interaktivnih predmeta.