Glas Javnosti

Izjava BOROJEVIĆA POTVRĐUJE NAŠU INFORMACIJU O MALOJ DANKI

Hronika
Autor: Glas javnosti

Informacija koju smo objavili da je mala Danka živa i zdrava, bazirana je na informaciji državnih organa koji se bave slučajem male Danke (2) koja je nestala u borskom naselju Banjsko Polje.

Pojašnjenja i tumačenje situacije izneo je  Saša Borojević za BSC Happy portal, čiju izjavu prenosimo u celosti.

Kakvo je vaše viđenje nestanka devojčice i da li je policija uradila sve kako treba?

– Mislim da je sve urađeno. Postoji zamerka da je „Amber Alert“ zakasnio 8 sati, ali ajde da ne kritikujemo taj deo priče. Deda od devojčice je izjavio da je on siguran da je u pitanju otmica. Baka, njena izjava se ne podudara sa izjavom majke. Otac saznaje od komšije da mu je dete oteto. Ima tu puno nepoznanica sada.  I vi i ja, kao i svi vaši gledaoci znaju da tu baš nisu čista posla. To što nije u redu će se iskristalisati u međuvremenu. Moje lično mišljenje je da je dete živo i u blizini i da postoji velika šansa da se radi o kidnapovanju deteta – rekao je Borojević.

On smatra da u ovom slučaju možemo kidnapovanje gledati na dva načina

– To kidnapovanje može da se deli na dva dela: Tipovanje i dogovoreno kidnapovanje.

Tipovanje – da je neko zaista pratio i ukrao devojčicu.

Dogovoreno je postalo praksa u svetu pa i kod nas, da kada se dogode neke stvari, gde neko želi da njegovo dete završi na nekom drugom mestu pribegava se dizanju tenzije, kako bi se dogodila određena pokrića. Imali smo situaciju da se osoba pojavljivala u tom mestu, a nije ranije. Ona je takođe nestala sa tim detetom. Imao sam situaciju da se na Banovom brdu pojavio auto i osoba u njemu je ponudila deci da ih poveze do kuće. Isto to se desilo na Limanu u Novom Sadu, isto u Subotici, sada u Boru i Zaječaru – kaže Borojević.

On je poslao apel roditeljima usled pojačane pojave ovakvih slučajeva

Roditelji da vode računa o svojoj deci, da prestanu da objavljuju fotografije svoje dece na društvenim mrežama, ako bar obljavljuju – zamaglite, ne mora sve da se vidi, vaš stan, auto, mesto gde se nalazite – poručio je Borojević.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR