petak 4. jun 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Predstava Kosa Ateljea 212 u Sarajevu

Predstava Kosa Ateljea 212 u Sarajevu

BEOGRAD - Predstava "Kosa" u izvođenju ansambla Ateljea 212, u režiji Kokana Mladenovića, biće izvedena 5. juna u Narodnom pozorištu Sarajevo, saopšteno je iz Ateljea 212.
U saopštenju se navodi da će predstava "Kosa" u Sarajevu biti izvedena dva puta, 5. juna od 13.00 i 19.30 časova.
 "Pesme o ljubavi, toleranciji, solidarnosti, pesme pobune protiv globalne postavke sveta, protiv besmislenih ratova, nepravde, koje i dalje imaju istu snagu i važnost, glumci Ateljea 212 podeliće sa sarajevskom publikom", piše u saopštenju.
U saopštenju se dodaje da je predstava "Kosa", kao glas mlade generacije koja želi da se izbori za neko drugo, novo doba, obeležila ovogodišnju beogradsku pozorišnu sezonu, i da o tome svedoči više od 10.000 gledalaca tokom tri meseca izvo?enja.
"Kritika rata i oda slobodnoj ljubavi u novoj verziji postala je veliki protest protiv svih devijacija sveta u kome mi danas živimo, sa besramnim uticajem kapitala na naš život, sa ratovima koji se vode iz multikorporacijskih interesa i svih problema koji čine sumornu planetarnu stvarnost na početku ovog veka", piše u saopštenju.
U predstavi igraju Sergej Trifunović, Branislav Trifunović, Gordan Kičić, Ivan Jevtović, Jelena Gavrilović, Katarina Žutić i mladi glumci, igrači i pevači iz cele Srbije, zajedno sa Goricom Popović, Darom Džokić, Tanjom Bošković, Feđom Stojanovićem, Mladenom Andrejevićem i Nenadom Ćirićem. Koreografiju je radila Mojca Horvat, a muzićke aranžmane grupa "Vroom" i Milan Nedeljković.