utorak 4. maj 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Trupa Jasmine Vardimon na Festivalu igre

PLESAČI IZ LONDONA VEČERAS U CENTRU "SAVA"

Trupa Jasmine Vardimon na Festivalu igre

BEOGRAD - Plesna trupa Jasmine Vardimon iz Londona izvešće večeras u Centru "Sava" predstavu "Justicija" u okviru Sedmog beogradskog festivala igre, čime će taj festival biti zatvoren.
Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung rekla je da su zbog oblaka vulkanske prašine i zatvaranja većine evropskih aerodroma predstave Kompanije Blanke Li iz Francuske i trupe Jasmine Vardimon iz Londona pomerene, jer igrači tih plesnih trupa nisu uspeli da doputuju u Beograd na vreme.
U predstavi "Justicija", u koreografiji Jasmine Vardimon, nastupaju igrači Paul Blekmen, Luk Burouh, Tim Kason, Kristine Gouzelis, Viktoria Foks, Atanasija Kanelopoulu, Jun Krung Song i Jasmina Vardimon.
"Justicija" je smela i moderna predstava fizičkog plesnog teatra, koja ponire duboko u zapadni pravosudni sistem i poziva publiku da se uključi u istraživačko putovanje na kome se raspliću višestruke istine skrivene iza napete krimi priče.
U ponavljanju scena koje podseća na filmsku tehniku, publika posmatra radnju iz različitih perspektiva: na mestu zločina, u sudnici, u intimi sobe za grupnu psihoterapiju i, razotkrivajući niz tajni, saznaje nove strane realnosti.
Jasmin Vardimon se rodila i odrasla u Kibucu u centralnom Izraelu i igrala u jednoj od najvećih izraelskih plesnih kompanija "Kibuc", a 1995. godine osvojila je nagradu Britanskog saveta "On the Way to London" i nakon dve godine otišla je u London gde je osnovala svoju kompaniju "Jasmin Vardimon".
Beogradski festival igre otvoren je 9. aprila nastupom plesne kompanije "Alterbaleto" iz Italije, a tokom festivala predstave su izvele baletske kompanije i plesne trupe iz devet zemalja.