utorak 4. maj 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Olivera Katarina u Domu sindikata

NA"PROLEĆNOJ TURNEJI" PEVAČICA I GLUMICA PEVAĆE I U BEOGRADU 26. MAJA

Olivera Katarina u Domu sindikata

Umetnica će izvesti dobro poznate melodije, ali i pesme koje peva za svoju dušu. Gosti na koncertu će biti Nataša Bekvalac, Miroslav Ilić, grupa "Legende"...

BEOGRAD - Posle velikog uspeha na koncertu u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Olivera Katarina priprema nezaboravno muzičko-poetsko veče beogradskoj publici i to 26. maja u Domu sindikata u Beogradu (20.30 sati).
Muzičko veče ove umetnice vratiće nas u doba romantike, čežnje i iskrenih emocija... Olivera će publici pevati dobro poznate melodije, ali i pesme koje peva za svoju dušu. Gosti na koncertu će biti Nataša Bekvalac, Miroslav Ilić, grupa "Legende"... Karte se mogu kupiti od sutra na biletarnici Doma sindikata.
Olivera Katarina 20. maja priprema nastup u Domu kulture u Zrenjaninu, a u planu je i koncert u Nišu.
Umetnica je u okviru "Prolećne turneje" nastupila i u drugim gradovima u Srbiji - 16. aprila u Dom vojske u Pančevu, 20. aprila u Kulturnom centru u Jagodini.
Olivera Katarina igrala je u desetak domaćih i isto toliko inostranih filmova. Za film "Goja" nagrađena je na filmskim festivalima u Moskvi i Veneciji, a njena najpoznatija uloga je u filmu "Skupljači perja" (1967) Aleksandra - Saše Petrovića, koji je nagrađen na filmskom festivalu u Kanu. Ovaj festival je zatvorila koncertom, gde su pored nje pevale i Nana Muskuri i Dajan Vorvik.
Kao interpretator izvornih narodnih pesama i ciganskih romansi održala je više od stotinu koncerata širom sveta. Pevala je kompozicije Enija Morikonea, Šarla Demona, Doma Suzukija, Mikisa Teodorakisa, Kornelija Kovača... U čuvenoj francuskoj "Olimpiji" održala je 72 uzastopna koncerta kojima su prisustvovale sve vodeće francuske zvezde filma i muzike toga vremena.
Olivera Katarina je ostala zapamćena i kao "jedina žena pred kojom je klečao Salvador Dali nakon jednog koncerta u Parizu, budući da je bio oduševljen njenom lepotom i glasom.
Autor je zbirke pesama "Beli badnjaci" i zastupljena je u Antologiji pesama o Kosovu. Napisala je memoarsku prozu pod nazivom "Aristokratsko stopalo".

Komentari

Da li se zna koliko je karta?