Glas Javnosti

BLOKIRAN RAD GRADSKE SKUPŠTINE, govorilo se i o HAPŠENJU FUNKCIONERA

Politika
Autor: Glas javnosti

Vlast u Leskovcu namerno godinama unazad organizuje maratonske sednice kako bi opozicionarima pala koncentracija, a građani bili uskraćeni za to šta se dešava na lokalu, tvrde opozicioni odbornici.

Zbog toga što je doneta odluka da rad lokalnog parlamenta traje do 22 časa, odbornici opozicije u Skupštini grada Leskovca su 15. aprila nešto pre 19 časova blokirali dalji rad, stali ispred govornice i nisu želeli sa nje da se pomere.

Kako su naveli, vlast u Leskovcu s namerom već godinama unazad organizuje maratonske sednice kako bi opozicionarima pala koncentracija, a građani bili uskraćeni za to šta se dešava u lokalnom domu.

“Dešavalo se da pojedine sednice, sa veoma bitnim tačkama dnevnog reda traju i do tri izjutra. Sve to s namerom da građani ne čuju ono što opozicija ima da kaže, da ukaže na korupciju, pljačku i sve čime se oni bave”, komentariše opozicioni odbornik iz GG “Za Leskovac – Zajedno” Nebojša Cakić. Upravo on je bio i inicijator večerašnje blokade daljeg zasedanja.


Predsednik Skupštine grada Aleksandar Đurović je odbornicima opozicije izrekao opomenu i odredio pauzu od 15 minuta.

Rad parlamenta su blokirali odbornici grupe građana “Za Leskovac – Zajedno”, “Svi za jednog jedan za sve”, odborničke liste “Živeti slodobno”, stranke NPS i koalicije „Nada“.

U jednom trenutku je delovalao da želi da im se pridruži i Živojin Stefanović, ali kako kažu, od toga je odustao.

U međuvremenu, na sastanku šefova odborničkih grupa postignut je dogovor da se te večeri radi do 21, narednog dana do 22 časa, a ubuduće od 9 do 18 časova.


Inače, rad lokalnog parlamenta bio je jedan od burnijih jer je opozicija insistirala da se u skupštini priča o hapšenjima funkcionera i da tu bude prisutan i Perica Gavrilović, a sve nakon što je uhapšena direktorka Ustanove za odrasle i starije u Leskovcu, a pre toga i sedmoro predsednika mesnih zajednica zbog sumnje da su oštetili gradski budžet za više od sedam miliona dinara.

I SNS poslanica, poznata po tome da voli da se verbalno obračunava sa novinarima, napokon je počela to da radi sa svojim političkim protivnicima koji su pokušavali da je ponize u lokalnom parlamentu.

A gradonačelnik zatim, u želji da je odbrani, (ne)namerno otkrije da je Miloševićeva zapravo u rodbinskoj vezi sa ljutom političkom protivnicom – Đilasovom poslanicom Jelenom Milošević.

Jedna od glavnih tema je ponovo bilo dugovanje Medicinske škole, a pričalo se i o (ne)ulaganjima u školu „11. oktobar“.

Glas javnosti/Rešetka

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR