sreda 1. septembar 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Supermarketu nagrada za dizajn

Supermarketu nagrada za dizajn

BEOGRAD - Supermarket koncept radnja u Beogradu, koju su kreirali članovi beogradskog dizajnerskog studija "reMiks", našla se na drugom mestu liste najbolje dizajniranog enterijera koju objavljuje švedski časopis o putovanjima "Res".
Prvi na listi 30 najinteresantnijih destinacija na svetu, koju "Res" objavljuje već 25 godina, jeste umetnički paviljon "Prada Transformer" u Seulu (Južna Koreja), piše na internet stranici tog časopisa (http://res.se/storarespriset).
Umetnički paviljon "Prada Transformer" dizajnirao je arhitekta Rem Kolhas (Koolhaas), dobitnik "Zlatnog lava" za životno delo na ovogodišnjem, 12. Bijenalu arhitekture u Veneciji.
Supermarket koncept radnja odabrana je, kako je navedeno, kao "jedinstven spoj grubog i prividno nedovršenog enterijer i savršenog hedonizma - restoran, bar, prodavnica, spa i frizerski salon pod istim krovom i u jedinstvenom prostoru".
Listu časopisa "Res" čine po tri top destinacije, u 10 kategorija: hoteli u metropolama, seoski (etno) hoteli, restorani, noćni klubovi, plaže, aerodromi, dizajn, kompanije, tehnologija i preduzetnici.
Najboljim hotelom na svetu proglašen je "Mama šelter" (Mama Shelter) iz Pariza - dizajnersko delo Filipa Starka (Philippe Starck), a najbolji restoran je Mizutanisuši u Tokiju - spartanski restoran sa samo 10 mesta.
Prema preporuci časopisa "Res", savršena destinacija za sledeće leto Lankanfuši na Maldivima, dok je najbolji noćni provod u pariskom klubu "Le Montana".