sreda 1. septembar 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Radovi američkih umetnika u Ozonu i Nacionalnoj galeriji

Radovi američkih umetnika u Ozonu i Nacionalnoj galeriji

BEOGRAD - Radovi umetnika slikarskog odseka Savana koledža umetnosti i dizajna iz SAD biće predstavljeni tokom septembra na izložbama u Galeriji "Ozon" i u Nacionalnoj galeriji u Beogradu.
Izložba pod nazivom "Zašto ići negde drugde?" biće predstavljena na dve postavke - od 1. do 14. septembra u "Ozonu" i od 1. do 30. septembra u Nacionalnoj galeriji, najavili su organizatori.
Biće izloženi radovi profesora i gostujućih umetnika slikarskog odseka Savana koledža umetnosti i dizajna u SAD, među kojima su Metju Blekvel, Deniz Karson, Adam Cvijanović, Kreg Drenen, Gregori Eltringem, Suzana Džekson, Stiven Knudsen, Blaž Kovačević, Natalija Mijatović i drugi.
Uprkos različitostima u konceptu, medijumu, tehnici i stilu, svaki umetnik izložbe "Zašto ići negde drugde?" neguje slikarstvo kao oblik izražavanja, kao oruđe u analizi savremene kulture, naveli su organizatori.
U "Ozonu" će 6. septembra, kao prateći program, biti održana prezentacija rada Blaža Kovačevića, pod nazivom "Probe".
Autor će beogradskoj publici predstaviti instalaciju o "savremenoj kulturi straha, kojom je prožet neprestani rat protiv terora".
Izložbu u Nacionalnoj galeriji, koja se nalazi u Dositejevoj 3 u Beogradu, otvoriće 1. septembra u 20.00 ambasadorka SAD u Srbiji Meri Burs Vorlik.