sreda 1. septembar 2010.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Pozoriste "Slavija" počinje novu sezonu

Pozoriste "Slavija" počinje novu sezonu

BEOGRAD - Pozorište "Slavija" otvoriće novu pozorišnu večeras sezonu u petnaestoj godini postojanja duo komedijom "Sladak kupus s'ovčetinu pa izvol'te na samoubistvo", Slavka i Nikole Simića, sa Nikolom Simićem i Sonjom Kostić u glavnim ulogama.
Ansambl Pozorišta "Slavija", kako je saopštio taj teatar, trenutno radi na novim projektima po delima Antona Pavloviča Čehova, Ronalda Harvuda, Veljka Radovića, Miodraga Ilića.
Prva premijera, najavljena za početak oktobra, biće mjuzikl "Radi mi svašta", koji je po tekstu Miroslava Pavićevića, režirao Vladimir Lazić.
Scenograf je Boris Maksimović, kostimograf Danica Rakočević, kompozitor Vojislav Vijatov, dok je za koreografiju zadužena Milica Cerović.
U septembru Pozorište "Slavija" će gostovati na Međunarodnom pozorišnom festivalu "Akademija" u Rusiji.
Uz pozorišta iz Moskve, Zagreba, Krakova, Berlina, Pariza, Vilnjusa (Litvanija), Sankt Peterburga i domaćina iz Omska, "Slavija" će učestvovati sa predstavom "Ko se boji Virdžinije Vulf", koju je režirao Dejan Volf, a igraju Danica Maksimović, Milan Lane Gutović, Milan Tomić i Ana Sakić.
Pozorište će u ovoj sezoni biti domaćin 10. međunarodnog pozorišnog festivala "Slavija 2011", koji se tradicionalno održava u martu, uz učešće 10 uglednih pozorišta iz isto toliko zemalja.