Glas Javnosti

Ako idete na Zlatibor za praznike, ovo treba da znate!

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Predstojeće praznike mnogi će provesti u prirodi, a Zlatibor je jedna od omiljenih destinacija. Evo na kakav provod možete da računate ako idete tamo.

- Svi lokaliteti u okolini Zlatibora otvoreni su za posete. Radno vreme Stopića pećine je svim danima od 9.30 do 18 sati, muzej "Staro selo" Sirogojno radiće od 9 do 19, a gosti svim danima mogu posetiti i Gostiljski vodopad. Planinski centar Tornik biće otvoren od 27. aprila do 5. maja,
od 9 do 16 sati, a svim posetiocima biće na raspolaganju žičara za panoramsku vožnju i bob na šinama – rekao je Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Svi ljubitelji avanture i adrenalina imaće priliku da svoje sposobnosti oprobaju u Avantura parku, da uživaju u vožnji kvadovima, zip line-u u Ljubišu, a ljubiteljima aktivnog odmora na raspolaganju su obeležene pešačke i biciklističke staze, škole jahanja i iznajmljivanje kočija.
Biće organizovan i Vaskršnji karneval i Prvomajski maskembal na kojima će i najmlađi i nešto stariji posetioci užvati u prazničnoj atmosferi.



I JP “Gold gondola” je za predstojeće praznične dane pripremila razne aktivnosti kojima će ulepšati boravak posetilaca na Zlatiboru.
- Spoj zabave, edukacije i aktivnosti u prirodi pokazao se kao idealna kombinacija za celodnevni boravak na trasi gondole, pa će tako biti i ovog puta. Sadržaji će trajati od 12 do 14 časova, a gondola će za putnike raditi sat vremena duže tokom praznika – rekla je Bojana Božanić, direktorka JP Gold gondola.

Biće organizovan prolećni safari u okolini Ribničkog jezera (29. aprila), kada će posetioci moći da se upoznaju sa osnovnim karakteristikama flore i faune na Zlatiboru kroz dinamično predavanje stručnjaka iz Parka prirode Zlatibor.
Narednog dana putnici svih generacija imaju priliku da učestvuju u fitnes treningu na međustanici prema instrukcijama profesionalnog trenera, a na Torniku će se odvijati kreativna radionica Četkica i čašica koja objedinjuje slikanje na platnu i uživanje u ukusnim napicima uz najlepši pogled sa najvišeg vrha Zlatibora. Sledeći dan je rezervisan za Vaskršnju radionicu za decu u šaranju jaja, a u ostatku programa očekuju ih uzbudljivi lov na Zlatno jaje i trka sa kašikama.
Gold gondola će, od 27. aprila do 5. maja, raditi produženo, pa će putnici moći da se voze od 9 do 17 časova, dok je poslednja vožnja sa Tornika u 18 časova.

Za praznike je otvoren i Drvengrad Emira Kusturice a radiće popularna Šarganska
osmica.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR