četvrtak 1. mart 2012.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Konkurs za "Srpsko pero" 2012.godine

Konkurs za "Srpsko pero" 2012.godine

Pravo učešća imaju mladi pisci Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore, do 35 godina starosti, koji stvaraju na srpskom jeziku

JAGODINA - Savet Svesrpskog književnog festivala mladih pisaca Jagodine i Narodna biblioteka Jagodine raspisali su 27. konkurs za tradicionalnu književnu nagradu "Srpsko pero 2012.", saopštio je Savet festivala.

Nagrada "Srpsko pero" se sastoji od unikatne povelje, novčanog iznosa i umetničke slike, dar Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini, i biće uručena na završnoj svečanosti, koja će biti održana u Jagodini krajem juna, oko Vidovdana.

Pravo učešća imaju mladi pisci Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore, do 35 godina starosti, koji stvaraju na srpskom jeziku, saopštio je Savet festivala.

Radove, jedan do tri rada, bez obzira na žanr (pesma, priča, esej, dramski tekst...) dužine do 10 kucanih stranica treba poslati pod šifrom u tri primerka, najkasnije do 20. maja na adresu Narodna biblioteka, Kneginje Milice 2, 35000 Jagodina (za konkurs "Srpsko pero").

U posebnoj koverti poslati rešenje šifre i osnovne bibliofilske podatke, navodi se u saopštenju.

Radove će ocenjivati stručni žiri sastavljen od književnika Jagodine i Beograda, a osim laureata, na završnoj svečanosti posvećenoj Vidovdanu, učestovaće i najuspešnijih 10 učesnika konkursa. Tada će biti promovisan i zbornika sa 30 najuspešniji radova pristiglih na ovaj konkurs.

Nagrade za učesnike završnog dela festivala, pripremila je i Podružnica Udruženja književnika Srbije za Pomoravski okrug, nedeljne novine "Novi put", časopis "Akt" i Kolo srpskih sestara Jagodine. U okviru završne svečanosti biće uručena i nagrada za sveukupan doprinos kulturnoj baštini Srbije "Zlatni orfej" piscu Srbije i "Pomoravski orfej" najuspešnijem piscu Pomoravlja.