sreda 1. februar 2012.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Pikasova keramika u Beogradu

Pikasova keramika u Beogradu

BEOGRAD - Izložba keramičkih skulptura i predmeta od srebra i zlata koje je izradio špansko-francuski umetnik Pablo Pikaso, biće otvorena u četvrtak u prostoru nekadašnje fabrike "Beko" Beogradu.

Na izložbi pod nazivom "Na Azurnoj obali", od 2. februara do 15. aprila biće predstavljena dela koje je osnivač kubizma, jedan od najvećih slikara, vajara, crtača i grafičara 20. veka stvarao u gradiću Valori na jugu Francuske.

Prema najavi organizatora, prvi put u Beogradu biće prikazan opus Pikasovih dela koji je do sada najmanje izlagan u kompletnom stvaralaštvu umetnika.

Kako su organizatori naveli, izložba je nastala prikupljanjem radova iz nekoliko privatnih i muzejskih kolekcija, a u regionu će biti predstavljena tokom 2012. godine.

Izložba "Na Azurnoj obali" biće postavljena u preuređenom prostoru fabrike Beko (Bulevar Vojvode Bojovića 6-8) kod Kalemegdana, a otvaranje je zakazano za 20 sati. Za posetioce izložbe dva puta nedeljno biće organizovan stručni vodič, a organizatori najavljuju i prateće programe, radionice, predavanja i projekcije filmova o Pablu Pikasu.

Cena ulaznice je 450 dinara, dok su za grupne posete predviđeni popusti. Organizator i domaćin izložbe je slovenačka galerija Deva Puri koja je Beogradu predstavila i izložbu "Božanstveni svetovi" Salvadora Dalija.