četvrtak 16. decembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Ponovo odloženo suđenje za napad na snimatelja B92

Ponovo odloženo suđenje za napad na snimatelja B92

BEOGRAD- Sudenje trojici optuženih za napad na snimatelja televizije B92 Boška Brankovića, tokom protesta zbog hapšenja bivšeg predsednika Republike Srpske i haškog optuženika Radovana Karadžića, ponovo je odloženo u Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog izostanka branilaca dvojice optuženih.

Sudija Ana Trifunović upozorila je optužene da za krivično delo za koje su optuženi nije obavezno prisustvo branioca na suđenju, i da će na narednom pretresu, koji je zakazala za 24. januar, morati da iznesu odbranu, bez obzira da li prisustvuju njihovi advokati.

Za napad na Brankovića sudi se Milanu Savatoviću, Nikoli Laziću i Stefanu Milićeviću, zbog krivičnog dela učestvovanje u skupini koja je izvršila krivično delo, za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Sud je dobio sudsko-medicinsku dokumentaciju o prihološkom stanju optuženih, prema kojoj su oni u trenutku napada na Brankovića bili uračunljivi, odnosno odgovorni za svoje postupke.

Kao glavni napadač na Brankovića optužen je Savatić, zatim Lazić i Milićević, koji su, kako se navodi u optužnici u grupi ljudi zajedničkim delovanjem Brankoviću naneli tešku telesnu povredu.

Sva trojica su ranije negirali su da su Brankoviću naneli teške telesne povrede tokom tog protesta, ističući da nisu krivi za delo koje im se stavlja na teret.

Snimatelj TV B92 napadnut je 24. jula 2008. godine tokom protesta zbog hapšenja Karadžića, u ulici Kneza Miloša.