četvrtak 16. decembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Dva mladića ubijena u oružanom obračunu

Dva mladića ubijena u oružanom obračunu

BEOGRAD- Pavle Stanišić (23) brutalno je ubijen, dok je Zdravko Lukić (21) preminuo u Urgetnom centru od zadobijenih povreda kada ih je zbog neplaćenog računa pucajući iz pištolja izrešetao Dražen Požar,vlasnik motela "Sremska noć" u Batajnici. U žestokoj pucnjavi ranjeni su i Pavlov brat Nikola Stanišić (21) i Bogdan D. (21), koji su lekarski zbrinuti u Urgentnom centru.

Ministarstvo odbrane: Požar nikada nije bio u VBA
Ministarstvo odbrane saopštilo je da major Dražen Požar, koji je
osumnjičen za učestvovanje u sukobu ispred motela Sremska noć u
Batajnici, nikada nije bio pripadnik Vojnobezbednosne agencije.
U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da je major Požar radio u
bivšem Centru za usavršavanje kadrova vojne službe bezbednosti i da je
nakon rasformiranja tog centra, u januaru 2010. godine raspoređen u
Drugu brigadu Kopnene vojske u Kraljevu, od kada je na bolovanju.
Major Požar je, takođe, u maju ove godine podneo zahtev za prestanak profesionalne vojne službe, navodi se u saopštenju.

Nezapamćena pucnjava dogodila se u noći između utoraka i srede ispred motela-restorana sa prenoćištem Sremska noć koji se nalazi u ulici Pilota Milenka Pavlovića na izlazu iz Batajnice prema Novoj Pazovi.

Krvavom obračunu prethodio je sukob grupe mladića sa vlasnikom Sremske noći, koji se policiji predstavio kao, oficir u Vojnobezbednosnoj agenciji, zbog toga što nisu hteli da plate račun u restoranu motela.

- Sedeli su za jednim većim stolom. Jeli su i pili, a onda su ustali i krenuli da odlaze, a račun nisu platili. Već su bili kod izlaznih vrata kada im je prišao stariji muškarac i upitao ih kakav je to način da odu, a da ne plate. - izjavio je jedan od očevidaca.

Vlasnik motela je pokušao da zaustavi mladiće, ali je ubrzo usledila prepirka i svađa između njih jer je gazda bio uporan da naplati račun. Bahatim mladićima se to očito nije dopalo pa su Dražena napali i počeli da ga tuku ispred motela.

Prema jednoj verziji događaja, Dražen je izvadio pištolj i krenuo da puca po mladićima dok su ga tukli jer se uplašio za svoju bezbednost. Jedan deo njih, među kojima je bilo i ranjenih, uspeo je da uđe u auto, ali su posle pedesetak metara vožnje sleteli sa kolovoza u jarak. Prema drugoj verziji događaja, mladići su pošto su pretukli Dražena seli u mercedes i pobegli, ali su izgubili kontolu nad automobilom i sleteli sa kolovoza u duboki jarak pored puta. Nakon toga su se vratili u motel ispred kog ih je sačekao vlasnik naoružan pištoljem i izrešetao ih.

Pavle Stanišić je ubijen na licu mesta, a njegovo beživotno telo ostalo je da leži svega nekoliko metara od ulaza u motel. U pucnjavi je teško povređen Zdravko Lukić koji je ubrzo po prijemu u Urgentni centar preminuo.

Dvojica ranjenih, Pavlov brat Nikola Stanišić i Bogdan D. prevezeni su drugim vozilima Hitne pomoći u Urgentni centar, gde su im povrede sanirane.

Kako nezvanično saznajemo, jedan od šestorice mladića uspeo je da pobegne dok je jednog policija zatekla na licu mesta. Sva šestorica su odranije poznati policiji kao lokalni "mangupi". Uz pratnju policije u Urgentni centar prevezen je i Dražen Požar kome su sanirane lake povrede glave, nakon čega je prevezen na VMA radi kontrole krvi i urina.

Komentari

Poštovani čitaoci poštovanog nam "GLASA javnosti", molim vas da mi (nam) odgovorite na sledeća pitanja:
PRVO PITANJE - šta biste vi učinili da ste bili na mestu "mladića: platili biste račun koji ste napravili i mirno otišli (objasnite, zašto biste ovako postupili), ili biste odbili da platite račun i još napali vlasnika restorana, direktno mu ugrožavajući život (objasnite, zašto biste ovako postupili) ? -

DRUGO PITANJE: šta biste učinili da ste bili na mestu vlasnika restorana, odnosno da li znate kakva bi vaša reakcija bila pod opisanim okolnostima ? -----

TREĆE PITANJE: da ste tužilac, kakvu biste "odluku" doneli, po pitanju "krivične prijave", u odnosu na vlasnika restorana ?

ČETVRTO PITANJE: da ste tužilac, kakvu biste "odluku" doneli, po pitanju "krivične prijave", u odnosu na preživele "mladiće" ?

PETO PITANJE: ako bi ovaj "slučaj" došao pred sud, te da ste sudija, kakvu biste "odluku", odnosno "presudu" doneli u odnosu na vlasnika restorana ?

ŠESTO PITANJE: ako bi ovaj "slučaj" došao pred sud, te da ste sudija, kakvu biste "odluku", odnosno "presudu" doneli u odnosu na preživele "mladiće" ? ...