četvrtak 31. jul 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Ubio gosta u kafani zbog automobila

Okružni sud u Požarevcu osudio je Dušana Bojovića (37) na 35 godina zatvora

Ubio gosta u kafani zbog automobila

Bojović je 27. marta prošle godine sa tri hica iz pištolja ubio Nenada Milovanovića (45) iz Kamijeva zbog automobila

POŽAREVAC - Presudom Krivičnog veća Okružnog suda, kojim je predsedavao sudija Jovica Mitrović, Dušan Bojović (37) iz Požarevca osuđen je juče na 35 godina zatvora, zbog ubistva Nenada Milovanovića (45) iz Kamijeva, počinjenog 27. marta prošle godine.

Osim kazne za ubistvo, Bojoviću je dosuđena i šestomesečna kazna zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 35 godina.

Ovo ubistvo desilo se u kafani „Srpska kruna“ kod Velikog Gradišta, oko pet ujutru, nakon svađe koja je izbila jer Bojović nije Milovanoviću isporučio auto za koji je prethodno uzeo vrednosne akcije. U jednom trenutku, Bojović je izvadio pištolj CZ-M57, kalibra 7,62 mm, za koji nije posedovao dozvolu i u Milovanovića ispalio dva hica u telo i jedan u glavu, zbog čega je ovaj izdahnuo na licu mesta.

U svađu između ove dvojice umešao se i vlasnik „Srpske krune“, koji je na Bojovića potegao sekiru, nanevši mu lakše telesne povrede po rukama i nogama. Ubrzo se umešao i sin vlasnika kafane, koji je pucao u vazduh iz pištolja „mauzer“, kalibra 6,35 mm, za koji nije posedovao dozvolu.

Bojović je ubrzo uhapšen i protiv njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio ubistvo, dok je protiv vlasnika kafane i njegovog sina podneta prijava zbog nanošenja lakih telesnih povreda i nezakonitog držanja oružja.

U obrazloženju presude, sudija Mitrović naveo je da je u odbrani Bojovića bilo dosta protivrečnosti i kontradiktornosti, koje nisu odgovarale utvrđenim dokazima. Tokom 12 glavnih pretresa oborena je i Bojovićeva tvrdnja da je na Milovanovića pucao u nužnoj odbrani, jer je utvrđeno da ga ovaj nije napao, niti mu ugrozio život.

Dušan Bojović rođeni je brat Velibora Bojovića, suvlasnika privatne klinike „Medikus“ u Požarevcu, koji je u martu ove godine nepravosnažno osuđen na šest meseci zatvora, jer je u maju 2007. godine dao mito od 500 evra inspektoru Ministarstva zdravlja Draganu Dragancu iz Beograda, kako ovaj ne bi napravio zapisnik i pokrenuo prekršajni postupak zbog uočenih nepravilnosti u radu klinike.

U istom procesu, drugi suvlasnik „Medikusa“, Vladan Milenković, tada inspektor Policijske uprave, takođe je nepravosnažno kažnjen zbog davanja mita sa šest meseci zatvora, dok je inspektor Draganac osuđen na 18 meseci zatvora, zbog primanja mita. Pokojni Milovanović za sobom je ostavio dvoje dece iz prvog braka, suprugu i razvedene roditelje koji godinama žive i rade u Švajcarskoj.

Ključne reči: